Goedkope vakantie Zuid Afrika?
1. Arke
2. Sudtours
3. Sunweb
4. Ferio
5. Vaya
6. Jiba
7. Thomas Cook
8. Vrij Uit
 

Vakantie in Zuid Afrika

Vergelijk vakanties naar Zuid Afrika
94 vakanties naar Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een fascinerende vakantiebestemming en behoort tot n van de belangrijkste en populairste toeristische bestemmingen van het hele continent. Met schitterende parken, stranden, fascinerende bezienswaardigheden en Kaap de Goede Hoop heeft Zuid-Afrika erg veel te bieden voor de vakantieganger. Je kunt er onvergetelijke wilde safari’s maken, levendige steden als Johannesburg en Kaapstad verkennen, heerlijk ontspannen op de stranden van Durban en genieten van de exotische sfeer. Zuid-Afrika biedt je mogelijkheden voor een geweldige vakantie!

Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Johannesburg en Kaapstad zijn de meest levendige steden van Zuid-Afrika. Johannesburg is de grootste stad van het land waar je een onvergetelijke stedentrip kunt houden. Proef de mix tussen de traditionele Afrikaanse sfeer en de moderne wereld. De stad beschikt over n van de beste entertainment mogelijkheden van het land. Een stad die je zeker niet kunt missen. Kaapstad is ook een schitterende stad die ook behoort tot een van de toeristische hoogtepunten van Zuid-Afrika. Kaapstad een multiculturele stad die 24 uur per dag leeft. Het is een moderne stad die tevens rijk is aan culturele attracties.

Zuid-Afrika is meer dan alleen Johannesburg en Kaapstad. In Zuid-Afrika kun je genieten van de schitterende natuur, de heerlijke stranden en de exotische sfeer. Durban, Knysna en Pretoria zijn drie interessante vakantiebestemmingen in Zuid-afrika. Durban is een prachtige stad die bekend staat om de schitterende stranden en de fascinerende natuur. Je kunt er heerlijk ontspannen en de schilderachtige natuur verkennen. Knysna is ook een aantrekkelijke kustbestemming in Zuid-Afrika bekend om de stenen kliffen, de Knysna Heads. Knysna is in het bijzonder beroemd om de uitstekende duikmogelijkheden. Pretoria is een sfeervolle vakantiebestemming in Zuid-Afrika bekend om de prachtige natuur. Het is tevens een goede uitvalsbasis om de nabijgelegen steden te verkennen.

Eten in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kun je uitstekend eten. De Zuid-Afrikaanse keuken is breed en veelzijdig met vele invloeden van diverse keukens, waaronder de Duitse, de Indiase, de Portugese en de Nederlandse keuken. Tropisch fruit, mas en zoete aardappelen moet je zeker eten wanneer je in Zuid-Afrika bent. Traditionele gerechten zijn onder andere Braaivleis, dat heerlijk geroosterd vlees is en Meliepap, pap gemaakt van mas.

Klimaat in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse klimaat is erg aantrekkelijk. De zon schijnt continu in het land waardoor je vrijwel altijd aangenaam weer hebt. Denk aan gemiddelde temperaturen tot de 30 graden in de zomer en temperaturen tegen de 20 graden in de winter. In het woestijngebied van Afrika kun je de hoogste temperaturen verwachten. Zuid-Afrika kun je het gehele jaar door bezoeken.

Reizen naar Zuid-Afrika

Om een vakantie in Zuid-Afrika te kunnen houden, is een paspoort vereist. Je hoeft geen apart visum te kopen voor een reis naar Zuid-Afrika. Wel is het zo dat je zonder een visum zo rond de 3 maanden in Zuid-afrika mag verblijven. Belangrijk om te weten is dat een gele koorts vaccinatie verplicht is, mits je vanuit een gele koorts gebied komt. De Hepatitis A en de DTP vaccinaties worden aanbevolen. Ook malaria komt het gehele jaar voor in Zuid-Afrika, houd daar ook rekening mee.


Vind je vakantie
Welk land wil je bezoeken?
Welke plaats wil je bezoeken?
 
Plaatsen in Zuid Afrika

Ander Land


Profiteer van gratis reisadvies!
Wil je gratis reisadvies ontvangen over Zuid Afrika of bestemmingen in Zuid Afrika? Stel je vraag en ontvang direct advies waar je wat aan hebt! Klik hier om je vraag te stellen.