Goedkope vakantie Marokko?
1. Arke
2. Sudtours
3. Sunweb
4. Ferio
5. Vaya
6. Jiba
7. Thomas Cook
8. Vrij Uit
 

Vakantie in Marokko

Vergelijk vakanties naar Marokko
340 vakanties naar Marokko

Marokko is een fascinerend vakantieland bekend om de prachtige historische steden, mooie lange zandstranden en een indrukwekkend landschap. Marokko biedt je uitstekende mogelijkheden voor een top vakantie. Houd een ontspannende zonvakantie in n van de badplaatsen langs de kust. Maak een onvergetelijke stedentrip door Marrakech, Casablance of Rabat. Of houd een safari en verken de schitterende omgeving van Marokko.

Bezienswaardigheden in Marokko

Marokko is rijk aan fascinerende culturele bezienswaardigheden. Belangrijke en populaire toeristische bezienswaardigheden in Marokko zijn Fes, Marrakech, Casablanca en Rabat. Allen beschikken over een groot aanbod aan culturele attracties samen met een schitterende omgeving. Marrakech is een historische stad waar je tevens uitstekend kunt winkelen en prachtige woestijn safari’s kunt maken. Fes is de oudste stad van Marokko met talloze historische bezienswaardigheden. Casablanca is de grootste stad en tevens de levendigste stad van Marokko met een bruisend nachtleven. Rabat is de hoofdstad van Marokko die veel te bieden heeft op cultureel en historisch gebied.

Marokko is ook een land waar je heerlijk kunt ontspannen onder de zon. Het land beschikt over prachtige lange zandstranden waar je al je stress kunt wegwerken. Populaire badplaatsen in Marokko zijn Essaouria en Agadir. Essaouira is een kleurrijke sfeervolle stad waar je een heerlijke zonvakantie kunt doorbrengen. De stad is in het bijzonder populair vanwege de uitstekende mogelijkheden om te surfen. Agadir wordt door velen gezien als de meest populaire badplaats van Marokko die beschikt over prachtige stranden met een groot aanbod aan activiteiten.

Eten in Marokko

Op culinair gebied is Marokko een belangrijk land. De Marokkaanse keuken is erg breed met vele gerechten die allen Arabische invloeden kennen. Bekende gerechten zijn Couscous en Kaliya. Couscous is ongetwijfeld bekend bij iedereen en kan geserveerd worden met groente en vlees. Kaliya is ook populair en is lamsvlees in combinatie met paprika en uien dat vaak geserveerd wordt met brood of zelfs couscous. Wat drinken betreft wordt het lokale bier van Marokko veel gedronken. Stork en Casablanca bier zijn twee belangrijke biermerken in het land. Ook thee wordt veel gedronken.

Klimaat in Marokko

Het klimaat van Marokko is aantrekkelijk. Het land beschikt over een Middellandse Zee klimaat dat gekenmerkt wordt door warme droge zomers en natte milde natte winters. Vooral langs de kust is het in de zomer heerlijk warm. In het oosten van Marokko ligt de Sahara woestijn, waar het in de zomer erg heet kan worden. De bergachtige gebieden van het land zijn een ideale plek om te skin in de winter. Marokko kan elk moment van het jaar bezocht worden. Het voorjaar wordt wel aangeraden indien je een bezoek wilt brengen naar een badplaats. Dan is het weer er namelijk aantrekkelijk warm en niet te heet.

Reizen naar Marokko

Om een vakantie te kunnen houden in Marokko heb je een paspoort nodig. Een visum hoeft niet te worden aangevraagd. Wat betreft inentingen is geen enkele vaccinatie verplicht. Wel worden de DTP en de Hepatitis A vaccinaties aanbevolen. Een tip is verder om geen water uit de kraan te drinken. Drink dus altijd water uit flessen.

Hoofdstad
 
Rabat
Aantal inwoners
 
35 miljoen
Taal
 
Arabisch (officieel), Berber dialecten
Valuta
 
Marokkaanse dirham (MAD)
Reistijd
 
ca. 3,5 uur
Voltage
 
220 Volt

Vind je vakantie
Welk land wil je bezoeken?
Welke plaats wil je bezoeken?
 

Plaatsen in Marokko

Ander Land


Profiteer van gratis reisadvies!
Wil je gratis reisadvies ontvangen over Marokko of bestemmingen in Marokko? Stel je vraag en ontvang direct advies waar je wat aan hebt! Klik hier om je vraag te stellen.