Goedkope vakantie Griekenland?
1. Oad
2. Arke
3. Neckermann
4. Thomas Cook
5. Sunweb
6. Jiba
7. Vaya
8. Ferio
 

Vakantie in Griekenland

Vergelijk vakanties naar Griekenland
4991 vakanties naar Griekenland

Griekenland is een prachtig vakantieland behorend tot n van de meest bezochte vakantielanden ter wereld. Griekenland is bekend om de fantastische stranden gelegen, fascinerende culturele en historische attracties, de geweldige sfeer en de heerlijke Griekse keuken. Als liefhebber van cultuur en historie zal Griekenland een waar paradijs voor je zijn. Wereldberoemde tempels, klassieke runes, indrukwekkende kerken: Griekenland biedt je een scala aan cultuur en historie en uiteraard veel zon.

Bezienswaardigheden in Griekenland

Chersonissos, Laganas, Gouves, Skala en Molyvos zijn bekende badplaatsen in Griekenland waar je een heerlijke zonvakantie kunt houden. Ze beschikken tevens over een bruisend nachtleven, waardoor het favoriete vakantiebestemmingen zijn voor in het bijzonder jongeren.

Maar Griekenland is meer, veel meer. Als bakermat van de westerse beschaving, is Griekenland rijk aan historie en cultuur. Athene is de oudste stad van Europa rijk aan wereldberoemde historische bezienswaardigheden. Denk aan de Akropolis, fascinerende runes en een oneindeloos aantal monumenten. Het is tevens een ultra moderne stad met een bruisend nachtleven en uitstekende winkelmogelijkheden. Ook steden als Thessanoliki, Rhodos-stad, Kos-stad en Delphi zijn prachtige historische steden waar je een onvergetelijke culturele trip kunt houden. Andere populaire vakantiebestemmingen in Griekenland zijn onder andere Rethymnon, Stalis, Pythagorion, Gouviaen Laganas.

Eten in Griekenland

De Griekse keuken is wereldberoemd en behoort tot n van de beste keukens ter wereld met veel invloeden van de Turkse keuken. Met heerlijke gerechten als Tzatziki ( Cacik in het Turks), Moussaka, en Choriatiki is de Griekse keuken erg geliefd onder de internationale toerist. Tzatziki is geraspte komkommer met yoghurt en knoflook, Moussaka een mix tussen gehakt, aardappelen en aubergine. Choriatiki is bekende salade die vooral tijdens de lunch wordt gegeten. Qua drinken is vooral Ouzo erg populair, dat de nationale drank van Griekenland is.

Klimaat in Griekenland

Griekenland beschikt over een mediterraan klimaat met hete zomers en milde, natte winters. De populairste periode om het land te bezoeken is in de lente en in de herfst, wanneer het niet te heet en niet koud is. Het zomerseizoen begint in juni en eindigt in ongeveer september. Vanwege het aantrekkelijke klimaat kun je Griekenland het gehele jaar door bezoeken, wanneer je maar wilt.

Reizen naar Griekenland

Voor een bezoek aan Griekenland is een geldig paspoort vereist, maar ook een Nederlandse identiteitskaart is voldoende. Een visum is niet nodig, wat het reizen erg vergemakkelijkt. Inenten is niet vereist in Griekenland. Verder is het goed om te weten dat je extra aandacht moet schenken aan drinken van water. Drinken uit de kraan wordt sterk afgeraden. Probeer dus altijd uit flesjes water te drinken.

Hoofdstad
 
Athene
Aantal inwoners
 
10,7 miljoen
Taal
 
Grieks
Valuta
 
Euro (EUR)
Reistijd
 
3,5 uur
Voltage
 
220 Volt

Vind je vakantie
Welk land wil je bezoeken?
Welke plaats wil je bezoeken?
 

Plaatsen in Griekenland

Ander Land


Profiteer van gratis reisadvies!
Wil je gratis reisadvies ontvangen over Griekenland of bestemmingen in Griekenland? Stel je vraag en ontvang direct advies waar je wat aan hebt! Klik hier om je vraag te stellen.