Goedkope vakantie Egypte?
1. Arke
2. Sudtours
3. Sunweb
4. Ferio
5. Vaya
6. Jiba
7. Thomas Cook
8. Vrij Uit
 

Vakantie in Egypte

Vergelijk vakanties naar Egypte
1355 vakanties naar Egypte

Egypte is een fascinerend vakantieland bekend om de spectaculaire piramides, de sfinx, prachtige archeologische musea en uitstekende duikmogelijkheden. Houd je van historie en cultuur, dan is Egypte de place to be. Ook zonliefhebbers zullen een heerlijke vakantie in Egypte kunnen doorbrengen met prachtige stranden en een kristalheldere blauwe zee.

Bezienswaardigheden in Egypte

Egypte is rijk aan indrukwekkende historische en archeologische bezienswaardigheden. Denk aan prachtige tempels, piramides, musea en hiërogliefen. De Sfinx in Giza, de Vallei der Koningin in Luxor, en het Egyptisch Museum in Caïro zijn top attracties in Egypte. Ook zijn er historische kerken en kloosters te vinden in Egypte die zeker ook het bezoek waard zijn. Caïro, Luxor en Aswan bieden uitstekende mogelijkheden voor een onvergetelijke culturele trip.

Voor een heerlijke zonvakantie moet je zeker bij Egypte zijn. Naast het culturele aanbod beschikt Egypte over prachtige kustbestemmingen met schitterende witte zandstranden en uitstekende duikmogelijkheden die tot één van de beste ter wereld behoren. Steden als Sharm el Sheikh, Hurghada, El Gouna en Dahab zijn populaire toeristische bestemmingen in Egypte waar je kunt genieten van optimale ontspanning en vermaak. Ook Taba behoort tot de belangrijkere vakantiebestemmingen van Egypte.

Klimaat in Egypte

Het klimaat van Egypte wordt gekenmerkt door hete zomers en gematigde winters. ’s Zomers kan het er erg warm zijn met temperaturen boven de 40 graden. Wel is het zo dat de badplaatsen aan de kust een verkoelende zeewind hebben in de zomer, waardoor je heerlijk kunt zonnen terwijl je geniet van de verfrissende zeebries.

Eten in Egypte

De Egyptische keuken is erg breed en kent veel invloeden uit de Turkse, Griekse en Franse keuken. Traditionele Egyptische gerechten zijn Mezze ( mix van kleine gerechten), Kofta en Lukhiyya, een soep van spinazie. Bij elke maaltijd wordt er heerlijk Egyptisch brood geserveerd. Wat betreft het drinken, wordt er in het openbaar geen alcohol gedronken, gezien het een islamitisch land is. Voor toeristen wordt het wel getolereerd dat er alcohol wordt gedronken, mits je niet dronken wordt.

Reizen naar Egypte

Een internationale reispas en Nederlandse identiteitskaart zijn noodzakelijk voor een bezoek aan Egypte. Ook met er speciaal een visum worden gekocht. Belangrijk om te weten is dat inentingen aanbevolen worden tegen Hepatitis A, Bilharzia en DTP. Een gele koorts vaccinatie is daarentegen verplicht, mits je vanuit een gele koorts gebied komt. Een tip is om geen water uit de kraan te drinken in Egypte. Dit wordt sterk afgeraden. Koop dus alleen flessen water. 

Reistijd
 
ca. 5 uur
  

Vind je vakantie
Welk land wil je bezoeken?
Welke plaats wil je bezoeken?
 

Plaatsen in Egypte

Ander Land


Profiteer van gratis reisadvies!
Wil je gratis reisadvies ontvangen over Egypte of bestemmingen in Egypte? Stel je vraag en ontvang direct advies waar je wat aan hebt! Klik hier om je vraag te stellen.