Goedkope vakantie Duitsland?
1. Arke
2. Sudtours
3. Sunweb
4. Ferio
5. Vaya
6. Jiba
7. Thomas Cook
8. Vrij Uit
 

Vakantie in Duitsland

Vergelijk vakanties naar Duitsland
2409 vakanties naar Duitsland

Ons buurland Duitsland is een uitstekende vakantiebestemming. Met zijn levendige steden kun je je er onmogelijk vervelen. Wie houdt van indrukwekkende musea, uitstekende winkelmogelijkheden, een bruisend nachtleven en historische en culturele attracties moet Duitsland zeker bezoeken. Ook het prachtige landschap met onder andere de spectaculaire Duitse Alpen is een reden om je vakantie in Duitsland te houden. Duitsland biedt je mogelijkheden voor een geweldige vakantie!

Bezienswaardigheden in Duitsland

Een bezoek aan Duitsland is onmisbaar zonder een bezoek aan de prachtige hoofdstad van Duitsland, Berlijn! Dit is het culturele centrum van het land met een oneindeloos aanbod aan bezienswaardigheden. Een wereldstad die je zeker bezocht moet hebben. Verder zijn ook steden als Hamburg, München, Keulen en Frankfurt fantastische steden in Duitsland die elk iets unieks te bieden hebben. Hamburg is een prachtige havenstad met een groot cultureel aanbod. München staat bekend om de fascinerende architectuur en Keulen staat wereldwijd bekend om de top restaurants. Frankfurt is een levendige stad met een bruisend nachtleven.

Maar Duitsland heeft meer te bieden. Neem nou Dresden, een charmante stad met een rijke geschiedenis. Een sfeervolle stad die door sommigen beschouwd wordt als de mooiste stad van heel Duitsland. Een andere belangrijke bestemming in Duitsland is Stuttgart die rijk is aan cultuur en in het bijzonder bekend is om de productie van wereldmerken als Mercedes-Benz en Porsche. Hannover is een moderne stad waar jaarlijks de grootste beurs ter wereld wordt gehouden. Tot slot is Düsseldorf ook een populaire stad in Duitsland met een goed nachtleven en culturele attracties.

Eten in Duitsland

Culinair gezien heeft Duitsland veel te bieden. De lokale keuken kent vooral invloeden van Italië en Frankrijk. De Duitse keuken wordt vooral gekenmerkt door vettig eten. Denk aan schnitzel en Duitse worst. Er wordt dus veel vlees gegeten. Wat drinken betreft is uiteraard Duits bier belangrijk om op te noemen. Een bezoek aan Duitsland kan niet zonder Duits bier geproefd te hebben!

Klimaat in Duitsland

Het klimaat van Duitsland wordt gekenmerkt door koele en natte winters en warme en zachte zomers. Je kunt Duitsland het hele jaar door bezoeken. In de winter kun je skiën in de populaire skigebieden, de zomer kun je het best doorbrengen in één van de vele kuuroorden die Duitsland rijk is. De levendige steden van Duitsland kun je elk moment van het jaar bezoeken. Wel wordt door veel toeristen de voorkeur gegeven aan het voorjaar of de zomer, wanneer het er aangenaam warm is zonder neerslag.

Reizen naar Duitsland

Om te kunnen reizen naar Duitsland is een paspoort of identiteitskaart nodig. Je hoeft dus geen visum aan te vragen. Verder is het handig om te weten dat je je niet hoeft in te enten.

Hoofdstad
 
Berlijn
Aantal inwoners
 
82,3 miljoen
Taal
 
Duits
Valuta
 
Euro (EUR)
Reistijd
 
1,2 uur
Voltage
 
220 Volt

Vind je vakantie
Welk land wil je bezoeken?
Welke plaats wil je bezoeken?
 

Plaatsen in Duitsland

Ander Land


Profiteer van gratis reisadvies!
Wil je gratis reisadvies ontvangen over Duitsland of bestemmingen in Duitsland? Stel je vraag en ontvang direct advies waar je wat aan hebt! Klik hier om je vraag te stellen.