Vakantiebestemmingen in de wereld

Onderverdeeld per werelddeel

Europa

Europe

Europa is qua oppervlakte bijna het kleinste continent in de wereld. Toch bestaat dit continent uit een groot aantal landen. Er leven maar liefst 713 miljoen mensen in Europa, wat 11 procent van de wereldpopulatie is. Het is de bakermat van de westerse cultuur. Je kunt hier een heerlijke zonvakantie houden in het mediterrane gebied in bijvoorbeeld Turkije,Spanje of Griekenland. Ook kun je een stedentrip maken naar de grote steden van Europa zoals Londen, Parijs, Praag, Athene of Istanbul. Tot slot is ook een wintersport vakantie mogelijk in landen als Frankrijk , Oostenrijk of Zwitserland.

Azië

Asia

AziŽ is het grootste continent van de wereld.†Er wonen maar liefst 3,97 miljard mensen in AziŽ, wat 61 procent van de totale wereldpopulatie is. AziŽ kan verdeeld worden in meerdere regio’s.†Vaak wordt er gesproken van het Verre Oosten, dat een combinatie is van Oost AziŽ en Zuidoost AziŽ. Hieronder vallen landen als Taiwan, Japan, Zuid-Korea,†IndonesiŽ, de Filippijnen, Thailand, Laos en Singapore.†Zuidwest AziŽ, ook wel West AziŽ genoemd, bevat onder andere Libanon, Saoedi-ArabiŽ en de Verenigde Arabische Emiraten.†Zuid AziŽ tot slot omvat grote landen als India, Pakistan en de Malediven.

Afrika

Africa

Afrika is na AziŽ het grootste continent ter wereld en beschikt over meer dan 800 miljoen mensen, dat ruim een zevende van de wereldbevolking beslaat. Er zijn maar liefst 53 zelfstandige staten in Afrika, rijk aan talloze culturen en bevolkingen. Het noorden van het continent is vooral islamitisch, terwijl de rest van het continent een andere cultuur en religie aanhangt. Hoewel het grootste gedeelte van dit continent tot de derde wereld behoort, is Afrika rijk aan fascinerende vakantiebestemmingen. De populairste vakantielanden van Afrika zijn TunesiŽ, Egypte, Marokko, Gambia, KaapverdiŽ, de Seychellen, Kenia en Zuid-Afrika.

Noord-Amerika

North America

Noord-Amerika is een groot continent dat bestaat uit de regio’s Noord-Amerika, Midden-Amerika en de Cariben. Het is het derde grootste continent ter wereld met een bevolking van ruim 529 miljoen inwoners. Noord-Amerika biedt de vakantieganger mogelijkheden voor een uitstekende vakantie. De Verenigde Staten en Canada behoren tot de meest welvarende landen van het continent en zelfs van de wereld. Deze twee landen worden gekenmerkt door fascinerende wolkenkrabbers, multiculturele metropolen en culturele bezienswaardigheden. Landen als de Dominicaanse Republiek, de Nederlandse Antillen, Cuba, Bahamas en Mexico bieden je prachtige stranden, kristalheldere turquoise zeewateren en een groot aanbod aan luxe hotels.

Zuid-Amerika

South America

Zuid-Amerika is het continent op het zuidelijke halfrond. Dit continent is het vierde grootste ter wereld met een populatie van meer dan 370 miljoen inwoners. Zuid-Amerika wordt begrensd door de Grote Oceaan in het westen en de Atlantische Oceaan in het oosten. Zuid-Amerika is bekend om zijn prachtige landschap en natuur en wordt gekenmerkt door onder andere het Amazone regenwoud, het Andes Gebergte, prachtige gletsjers en adembenemende watervallen. †Het continent beschikt over een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Populaire landen in Zuid-Amerika zijn onder andere BraziliŽ, ArgentiniŽ, Chili, Suriname, Ecuador en Colombia.

Australië

Australia

AustraliŽ is het kleinste continent ter wereld. Het continent bestaat uit de landen AustraliŽ, Nieuw-Zeeland en de kleine eilanden gelegen nabij AustraliŽ. Het gehele continent bestaat uit eilanden met AustraliŽ en Nieuw-Zeeland behorende tot de grootste en meest populaire. AustraliŽ en Nieuw-Zeeland zijn bekend om de fascinerende gebergtes, prachtige natuur, talloze culturele en historische bezienswaardigheden en mooie stranden. Sydney en Melbourne zijn twee wereldsteden waar je prachtige architectuur en culturele bezienswaardigheden kunt bewonderen. Maar ook Auckland, Brisbane en Cairns zijn populaire bestemmingen in het continent.

Antarctica

Antarctica

Antarctica is gelegen bij de Zuidpool en wordt begrensd door de Grote Oceaan, de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan. Antarctica wordt beschouwd als het koudste continent ter wereld. De winters kunnen temperaturen bereiken tot de 60 graden onder 0. Zelfs in de zomer is het niet warmer dan 20 graden onder de 0. Antarctica is tevens het droogste continent ter wereld met jaarlijks relatief erg weinig neerslag. Je kunt langs de kust van het continent diverse dieren bewonderen, waaronder zeehonden, walvissen en pinguÔns. Antarctica is een zeer bijzonder continent dat het bezoek zeker waard is.

Vind je vakantie
Welk land wil je bezoeken?
Welke plaats wil je bezoeken?

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden van de meest voordelige aanbiedingen en last minutes? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en profiteer!

Profiteer van gratis reisadvies!
Wil je gratis reisadvies over vakantie- bestemmingen , hotels of reisaanbieders? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op! Klik hier voor verdere details